יריעות ביטומניות

איטום מבנים חייב להיעשות בצורה מקצועית אחת לכמה שנים כדי לחדש חומרים וכדי להבטיח שלא תחדור לחות לגג ודרכו לקירות וליסודות. רבים מדי אינם מבדילים בין האיטום הראשוני של המבנה על ידי מי שבונה את הבית לבין איטום כזה שחייב להיעשות בצורה סדירה אחת לכמה שנים. איטום גגות ומבנים התקדם עם השנים מהשיטות המיושנות של זיפות גגות, שעדיין נמצא בשימוש, לשיטה מתקדמת יותר של יריעות ביטומניות וחומרים שונים שעושים עבודה טובה יותר באיטום הגג. יריעות ביטומניות בהדבקה עוזרות להתגבר על בעיות שמונעות איטום יעיל של גגות שלהם מפרט שמונע שיטות אחרות של איטום.

איטום עם יריעות

תוכן עניינים

מה הן יריעות ביטומניות?

הטכנולוגיה מצאה פתרון לבעיות איטום ולרצון להקל כמה שיותר על עבודה זאת כדי שתהיה הרמטית לחלוטין, ותחזיק מעמד כמו שיותר זמן עם כמה שפחות כשלים. איטום גגות על ידי יריעות ביטומניות בהדבקה היא שיטה איכותית יותר ופשוטה ליישום שעושה שימוש בתוצרי לוואי של תעשיית הנפט לאחר זיקוקו שמהם מייצרים את הביטומן.

לביטומן זה מוסיפים פולימרים שונים ומתקדמים יותר כמו פוליאסטר, אתילן-פרופילן, פוליפרופילן ועוד, שהופכים את התרכובת ליעילה יותר באיטום ואת כל התרכובת מעבירים נישוב בטמפרטורה גבוהה שמוסיף בועיות אוויר כך שהתוצאה היא יריעה בטוחה לחלוטין שמספקת איטום ברמה הגבוהה ביותר. יש כמה סוגי יריעות ביטומניות והן מותאמות לסוג המבנה ולעבודה הרצויה. את התוצאה המוגמרת מניחים על הגג לאחר פריסתן, מה שהופך את טכניקת האיטום למהיר ויעיל יותר בכל סוג של גג. כך מצליחים להתגבר על חסרונות שונים של גגות מרוצפים ואחרים שלא מאפשרים איטום בצורה טובה בשיטות אחרות ועוקפים למעשה מגבלות כאלה בקלות.

סוגי יריעות ביטומניות

לסוגי גגות שונים יש גם גם סוגי יריעות ביטומניות שמותאמות לשימושים שונים:

ישנם שני סוגים של יריעות ביטומן שבהם נהוג להשתמש בארץ: יריעות איטום העשויות ביטומן משובח בפולימרים מסוג A.P.P  וכן יריעות איטום העשויות ביטומן משובח בפולימרים מסוג .S.B.S שני סוגי היריעות משמשות לאיטום גגות שטוחים ומשופעים, קירות מסד וקירות תומכים בבניינים, חניונים, אדניות וכדומה.

בארץ יריעות איטום מסוג A.P.P משמשות בעיקר לאיטום גגות ואילו הסוג השני משמש בעיקר לאיטום מרתפים ורצפות. מאחר שיריעות מועשרות בפולימרים מסוג .S.B.S אלסטיות יותר, לא מומלץ להשתמש בהן לאיטום גגות בישראל. האקלים החם הנפוץ במחוזותינו, יגרום ליריעות אלו לאבד את צורתן וישבש את איטום הגג.

יישום נכון של יריעות ביטומניות מתחיל קודם כל בבחירה נכונה של היריעות. רק יריעות ביטומניות המיועדות לאיטום גגות אשר אושרו לכך על ידי מכון התקנים הישראלי, יאפשרו יצירה של מערכת איטום עמידה ויעילה. יריעות איטום כאלו הן כמובן יקרות יותר, דבר שלמרבה הצער גורם לקבלני איטום לא מקצועיים להתפשר על איכות היריעות. כדי להימנע מכך חשוב להכיר את התקן ולוודא מול הקבלן שהם משתמשים אך ורק ביריעות שעומדות בו.

עוד בהקשר זה, יש לציין שהיריעות מיוצרות בגלילים של 4 מ"מ ובגלילים של 5 מ"מ. המינימום שנקבע לאיטום על ידי מכון התקנים הוא 5 מ"מ. יריעות ביטומניות של 4 מ"מ אמורות לשמש אך ורק כשכבה נוספת ומשלימה.

חידוש מערכת יריעות ביטומנית -

איטום גדר גג

השימושיות הרבה של יריעות ביטומניות

כשלוקחים חומרי איטום ומצליחים לשנות את שיטת העבודה אתם מרחיבים את אפשרויות השימוש בהם וכך סוגי יריעות ביטומניות שונים יכולים לשמש לאיטום עוד סוגים של מבנים ואלמנטים בנויים, כמו קירות שקשה לאטום מבפנים, חניונים ומרתפים שיש לתקן בהם איטום או לחדש, מרפסות בנויות שבהן נחסך הצורך להסיר מרצפות ולרצף מחדש לאחר האיטום, שבילים וכבישים ועוד. זה קל יותר ובטוח לחלוטין לשימוש ומבטיח תוצאות מעולות.

 

מה הן יריעות ביטומניות בהדבקה?

לא בכל מקום אפשר להשתמש בשיטה הרגילה להנחת יריעות ביטומניות. יריעות כאלה הן חומר מוצק שמונח ומודבק על כל משטח על ידי התכה בגז אבל אינן יוצרות גזים וריחות רעים כמו שיטת הזיפות, למשל. אפשר גם לצבוע אותן בלבן ובכך להגן תרמית על המבנה. יתרון נוסף הוא תוחלת החיים שלהן שהיא עשר שנים לפחות. עם זאת, יש יריעות ביטומניות בהדבקה שמונחות ללא הבערה וללא חימום והן משמשות לאיטום גגות ואלמנטים שאותם אסור לחמם, כמו גבס או חומרים אחרים. לכל גג מתאימים סוגי יריעות ביטומניות שמתאימים להם, כי יש גם גגות שמרוחים החומר אקרילי שעליהם זה לא יידבק.

 

הקפדה על כללי עבודה באחסון, הובלה ויישום

בחירה נכונה של יריעות ביטומניות היא רק חצי מהעבודה. החצי השני, החשוב לא פחות, הוא הובלה של היריעות ליעדן ויישום נכון שלהן. התקן ליריעות ביטומניות מפרט בין היתר כיצד יש לנהוג ביריעות בהובלה, העמסה ופריקה. יש לאחסן אותן במקום יבש ומוצל ולמנוע מהן פגיעה מכאנית. אי- הקפדה על כללים אלו תהרוס את היריעות הביטומניות עוד לפני השימוש.

עתה, כשהיריעה מוכנה אפשר להתחיל לאטום. לפני תחילת האיטום חשוב להקפיד על החלקת התשתית לאיטום ולוודא שהוא חלק, שטוח, נקי ויבש. לאחר מכן אנו מחברים את הביטומן למשטח הגג בהלחמה. ההלחמה נעשית באמצעות מבער גז פרופן שהופך את היריעה לדביקה וגורם לה להתחבר למשטח.

פרישת היריעות הביטומניות והלחמתן לגג גם היא צריכה להתבצע על פי הנחיות מדויקות שמפורטות בתקן. הפרישה צריכה להתבצע בעדינות כדי למנוע פגיעה ביריעות וסידור היריעות צריך להיות כזה שיוצר חפיפה של לפחות 10 ס"מ בין יריעה ליריעה. לאחר מכן יש להלחים את היריעה למשטח תוך כדי שמקפידים לחמם הן את היריעה עצמה והן את המשטח.

יריעות

מאפייני יריעות ביטומניות:

מאפייןתיאור
מרכיבים
יריעות ביטומניות עשויות מביטומן, חומר תרמופלסטי המתרכך בחום, אשר מושבח בפולימרים תרמופלסטיים (APP פולימר פלסטי) או SBS (פולימר אלסטי) ובמלאנים שונים.
סוגים
קיימים שני סוגים עיקריים של יריעות ביטומניות: יריעות ביטומניות רגילות ויריעות ביטומניות אלסטיות. יריעות ביטומניות רגילות עשויות מביטומן בלבד, ואילו יריעות ביטומניות אלסטיות עשויות מביטומן משופר בפולימרים אלסטיים, אשר מקנים להן גמישות רבה יותר.
יישומים
יריעות ביטומניות משמשות לאיטום מגוון מבנים, כגון גגות, קירות חיצוניים, מאגרי מים, רצפות ועוד.
יתרונות
יריעות ביטומניות הן עמידות בפני רטיבות, קור, חום, קרינת UV ופגעי מזג אוויר אחרים. הן קלות להתקנה, אינן דורשות תחזוקה שוטפת וניתן להשתמש בהן למגוון רחב של יישומים.
חסרונות
יריעות ביטומניות עלולות להיות יקרות יותר מחומרי איטום אחרים. הן עלולות להיות גם רעילות לסביבה, אם אינן מותקנות כהלכה.

ישנם פרטים וכללים רבים נוספים שעליהם יש להקפיד בעת תכנון ויישום של יריעות ביטומניות. חברת איטום עדן פועלת על פי כללים אלו שנקבעו על ידי מכון התקנים ומשתמשת אך ורק ביריעות ביטומניות שעליהן מוטבע תו התקן. מעוניינים באיטום עם יריעות ביטומניות? צרו קשר ונשמח לעמוד לשרותכם!

דילוג לתוכן